Sitemap

Persbericht 8 -2019 VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED

 

-     VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED behaalt de dubbel 24 Uur van Zolder

-     Twee Mercedes-AMG GT4 kennen zeer verschillende sportief verhaal

 

“Prestatie van iedereen in het team”

 

ZOLDER. Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op de omloop van Zolder voor de jaarlijkse klassieke uithoudingsrace, de 24 Uur van Zolder, de grootste uithoudingsrace in het noorden van ons land. VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, zette twee Mercedes AMG-GT4 in, voor Wim Spinoy, Kenneth Heyer, Christiaan Frankenhout en Hendrik Still enerzijds en Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum anderzijds. De beide wagens kenden een zeer uiteenlopend raceverhaal, maar eindigden vooraan in de rankings, met een schitterende zege voor Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum in de GT4-klasse. 

 

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met vijf poleposities en vijf zeges in evenveel wedstrijden van het Belcar Endurance Championship. De 24 Uur van Zolder was daarop geen uitzondering.

 

Wim Spinoy: “De 24 Uur van Zolder startte prachtig voor ons met de polepositie in de klasse en de beste startplaats van de GT4-wagens en wagens die in onze klasse zouden kunnen uitkomen. Het was voor mij een eer om die superpole te mogen doen, zeker als je weet wie mijn teamgenoten zijn. Dit was zonder meer één van de mooiste momenten in mijn autosportcarrière tot dusver.”

 

Van op de polepositie reed de groene bolide naar de leiding, maar al snel liep het fout voor Wim Spinoy. Kenneth Heyer zag het ongeval en doet het verhaal:

 

“Wim werd door een gedubbelde wagen aangetikt en het resultaat was de vangrail bij het uitkomen van de snelle Bianchi-bocht. We verloren een klein uur in het verhaal, maar de mensen van Getspeed deden een schitterende interventie en kregen de Mercedes AMG-GT4 weer perfect rijklaar. Ons restte een inhaalrace en at voor één… Ieder lid van dit team gooide zich 110% in de strijd en met een zeer goede strategie, foutloze rijbeurten en de gekende betrouwbaarheid van de Mercedes AMG-GT4 vochten we ons tot de elfde plaats terug. Deze remonte smaakt als een zege, vanwege de schitterende inzet van iedereen!”

 

Ondertussen denderde de rode wagen van het team als trein verder. Na 24 uur wedstrijd, een zeer harde editie overigens, tikten het viertal van de #93 Mercedes aan als negende en winnaar in de GT4-klasse.

 

Johan Vannerum: “Wat een race, wat een wagen en wat een team… ik ben echt enorm tevreden, dit is de tweede opeenvolgende zege in GT4 in deze harde race en ik kan niet anders dan iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.”

 

Sven Van Laere: “Ik kan me er alleen bij aansluiten, dit is geweldig… Ik heb enorm genoten van de race!”  

Persbericht 1-2019 VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED


-    VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED klaar voor aftrap
-    Wim Spinoy en Kenneth Heyer mikken op de GT4-titel in Belcar Endurance Championship

“Wat is er mooier dan starten tijdens DTM?”

Afgelopen seizoen zagen we een nieuw team op de Belgische omlopen verschijnen, een team aangestuurd door Wim Spinoy: SBM Racing. Het team kreeg in het tussenseizoen een nieuwe naam: Silver Eagle Racing en vooral werd een structuur met niet één, maar twee AMG-Mercedes GT4. De beide wagens komen uit in het Belcar Endrance Championship. Bovendien kwam een samenwerking met een titelsponsor tot stand en dus spreken we nu voluit over VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED. 

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zal dit seizoen in het Belcar Endurance Championship aantreden, met twee Mercedes-AMG GT4 en de bijhorende, duidelijke ambities. Het team wil eerst en vooral de titel in de GT4-klasse, een titel die het in het maidenseizoen 2018 nog net misliep.

Wim Spinoy (rijder-teammanager): “We hebben heel wat ervaring vergaard en die ervaring willen we dit seizoen, samen met de knowledge van GETSPEED, omzetten in een titel. Uiteraard zal het hoogtepunt van het seizoen 2019, de 24 Hours of Zolder worden, waar we meer dan alleen de zege in GT4 beogen. Onze AMG-Mercedes GT4 zijn erg betrouwbare machines en we willen zo hoog mogelijk eindigen in de bekende Belgische uithoudingsrace.”
 
Het eerste weekend van het seizoen is wel erg bijzonder. Zaterdag en zondag racet immers niet alleen het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder, maar ook het bekendste toerwagenkampioenschap van de wereld: het DTM. Topteams, met toprijders zullen twee dagen lang voor sport en spektakel zorgen en dat voor overvolle tribunes.

Wim Spinoy: “DTM is een onwaarschijnlijk kampioenschap met alleen maar grote namen aan de start en het is erg goed voor het hele Belcar kampioenschap om deel van dit weekend uit te maken. Dit is niet alleen sportief een uitdaging, maar ook zeer goed voor de sponsors en partners die de impact van de autosport duidelijk kunnen zien. Wij zijn daarom ook erg blij dat de organisatoren van het Belcar Endurance Championship de kalender met zo’n schitterend weekend openen.”  

De wedstrijden van het Belcar Endurance Championship vinden plaats zaterdag en zondag, telkens met start rond de klok van 17u00.

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Dubai. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden.

(einde)

Meer informatie:

www.veidec-racing.com
facebook: VEIDEC Silver Eagle Racing by GETSPEED
instagram: veidec_silver_eagle_racing
youtube: Wim Spinoy
hashtags: #veidecracing #silvereagleracing
www.getspeed.de
www.veidec.com